BDI METHODE

Met kennis en vertrouwen als basis, spelenderwijs en door middel van plezier een inspiratie zijn voor jouw hond(en)

BDI Methode

 

De BDI methode staat voor By Dogs Inspired methode.

 

Met deze methode werk je vanuit de basis van de hond, het instinct, de behoeften, taal, gedrag, motivatie, etc. We maken gebruik van de processen die zich (van nature) ontwikkeld hebben en onderdeel uitmaken van jouw hond en hoe jouw hond beweegt/reageert.

 

Per hond is dit verschillend, honden zijn allemaal anders, ook bij dezelfde rassen en zelfs als ze uit hetzelfde nest komen. Daarom kijken we per hond en passen we hierop aan. Dit is zeer belangrijk want wat voor de één werkt kan bij de ander juist helemaal niet werken.

 

Hierdoor richten we ons juist op samenwerking, band versterking, zelfvertrouwen vergroten en begrip verkrijgen. Goede kennis van de basis en de behoefte van de hond zijn erg belangrijk om dit te kunnen bereiken. Daarom focussen we ons bij de BDI methode op lichaamstaal en gedrag en leer ik jou wat jouw hond jou vertelt. Zo is er meer begrip en kun jij jou hond beter ondersteunen. Dit werkt niet alleen nu maar ook in de toekomst!

 

Vanuit die basis kun je verder bouwen. Verder bouwen aan jullie toekomst samen, het welzijn van jouw hond en ervoor zorgen dat jullie beide veel plezier beleven.

 

Je kunt hierdoor heel veel dingen voorkomen waardoor je meer bezig bent met genieten van jouw hond en daadwerkelijk iets kunt opbouwen, dan dat je ‘brandjes aan het blussen’ bent en blijft waardoor je niet tot de kern van het gedrag komt.

 

En dat is juist heel erg belangrijk om op een fijne manier met jouw hond samen te kunnen leven. Natuurlijk zijn er veel dingen niet te voorkomen, maar juist heel veel dingen wél. Waardoor jullie je tijd anders kunnen investeren en meer kunnen genieten. Dit voorkomt veel frustraties en ongemak voor beide partijen.

 

We doen dit op een positieve en motiverende manier, spelenderwijs en gebruiken zoveel mogelijk het zelfdenkend vermogen van je hond. Hierdoor versterk je jullie band, vergroot je het zelfvertrouwen van je hond en wordt je hond ook mentaal uitgedaagd. Zo kun jij jou hond belangrijke vaardigheden (aan)leren en/of versterken die nodig zijn voor je hond om hem/haar goed 'mee te kunnen laten komen' in onze maatschappij.

dit op een rustige maar effectieve manier introduceren zodat je hier, ook op de lange termijn, profijt van hebt.

 

We zoeken de balans tussen fysieke en mentale uitdaging, ook geheel in wat er bij jouw hond past en wat jouw hond aan kan.

 

Het mooie is dat deze methode geschikt is voor honden van alle leeftijden en alle rassen, omdat we ons aanpassen aan je hond en wat je hond aankan, zodat je hier, ook op de lange termijn, profijt van hebt. Er is flexibiliteit om ook jouw hond te kunnen helpen.

 

Bij de BDI methode krijg je een visueel overzicht (als geheugensteuntje) met inzicht in jouw hond, zodat je die altijd even kunt bekijken om te zien wat je hond op dat moment nodig heeft.

Het doel van de BDI methode

  • Jou te inspireren waardoor jij je hond kunt inspireren.
  • Plezier te hebben in wat jullie samen ondernemen en hiervan optimaal te kunnen genieten.
  • Skills (vaardigheden) meegeven die een (honden) leven lang bij blijven, skills 4life.
  • Jullie meer bezig te laten zijn met bouwen aan een mooie toekomst samen i.p.v. brandjes te (blijven) blussen waardoor je niet verder kunt komen.
  • Naar de ‘kern’ gaan van wat jouw hond motiveert, wat écht zijn eigenschappen zijn en onderzoeken waar bepaald gedag vandaan komt én waar jouw hond juist goed in is om dit in jullie voordeel te kunnen gebruiken.
  • Creativiteit van jullie beide te vergroten.
  • Handvatten te geven die nu en in de toekomst werken.
  • Je een manier geven om samen met je hond de stressemmer te legen en te ontspannen.
  • Jullie samen te laten genieten en laten ervaren dat 'lekker samen bezig zijn' heel belangrijk is voor het welzijn van jouw hond en dat het juist goed is om dit te (kunnen) blijven doen.

 

Wil je meer weten? Neem contact me op.